); ga('send', 'pageview');
Logo Ik verken de wereld

Ik verken de wereld

Tijdens mijn reizen heb ik geblogd op mijn eigen website www.ikverkendewereld.nl over mijn ervaringen. Iedere week probeerde ik een nieuwe blogpost te uploaden met daarin de activiteiten die ik had ondernomen van de afgelopen week. Daarbij plaatste ik ook foto’s van de plaatsen die ik had bezocht.

De website Ik verken de wereld heb ik zelf opgezet en onderhoud ik zelf. Ik vind dit namelijk leuk om te doen waarbij ik ook nog eens veel leer over de online mogelijkheden en uitdagingen.

Homepagina Ik verken de wereld
Homepagina Ik verken de wereld
Contept Travellu homepage

Travellu

Vanuit mijn opleiding Business IT & Management had ik in het derde jaar de opdracht gekregen om een website te ontwerpen in de vorm van een rich internet application voor de backpack+ organisatie: Travellu.

Ik had het idee bedacht voor Travellu om reizigers een plek te bieden waar ze hun verhaal, ideeën, foto’s en inzichten konden delen. Op het moment dat je reist, wil je je reis voor altijd opslaan en onthouden, maar in verloop van tijd vergeet je details van de reis. Zoals de opgedane kennis, nieuwe verworven inzichten en de mooie plekken die je hebt bezocht.

Om al deze details op te slaan, dacht ik aan een online dagboek idee waar de reiziger al zijn/haar ideeën op kan slaan, kan bewaren en eventueel kan delen met vrienden, familie of de gehele wereld. Zodoende om alles wat de reiziger tegen is gekomen, heeft geleerd en misschien heeft verbaasd om dit nooit meer te vergeten. Dit ook mede om anderen te inspireren en te zorgen dat de reis ook echt onvergetelijk is en blijft.

Daarbij moet de website duurzaam toerisme ondersteunen, inspireren en onvergetelijk zijn. Duurzaam toerisme voor het milieu, de natuur, de lokale bevolking en de natuur. Inspireren om de wereld en de mensen om ons heen bewust te maken van de mooie wereld en natuur om ons heen. En onvergetelijk om de ervaringen, nieuwe inzichten en kennis nooit meer te vergeten en eventueel te delen.

Uiteindelijk is het een one-page pagina geworden waarbij leden hun verhalen kunnen opslaan, kunnen delen, vrienden kunnen maken en andere reizigers kunnen ontmoeten.

 

Homepagina Travellu
Homepagina Travellu || Copyright © Jeanette Lohnstein 2015