); ga('send', 'pageview');

Blog

Social media icoontjes op een wit doek dat word vastgehouden internet

Kun je gebruik maken van het internet zonder Google…

Google en Facebook zijn één van de twee grootste tech-bedrijven in de wereld. Ze domineren de markt op het gebied van social media waar de gemiddelde Nederlander dagelijks gebruik van maakt. Maar is het mogelijk om zonder de producten en apps van Facebook en Google gebruik te blijven maken van het internet?

Read more “Kun je gebruik maken van het internet zonder Google en Facebook?”

modellen

Hoe benader ik online mijn doelgroep?

Je ziet het steeds meer, bedrijven die gebruik maken van social media maar geen flauw idee hebben waar ze nu eigenlijk mee bezig zijn en waarom ze er gebruik van maken. Om hier een beter inzicht in te krijgen als bedrijf/organisatie, zijn er verschillende social media modellen ontworpen.

Social media modellen

Er zijn veel verschillende social media modellen ontworpen en elk model heeft een voor op zichzelf sprekend doel. Ieder model werkt op zijn eigen manier en maakt gebruik van verschillende inzichten/onderwerpen. Wat vooral meespeelt bij de modellen is bij wie de macht komt te liggen. Vroeger lag de macht vooral bij de producent, nu krijgt de consument steeds meer macht door middel van social media. Macht bepaalt de verschillen tussen de modellen. Oude modellen leggen de macht bij de producent, nieuwe modellen geven consumenten alle macht.  In de toekomst zullen er modellen komen met een tussenweg.

Read more “Hoe benader ik online mijn doelgroep?”

social media

‘Heb je die video al gezien?’

De ALS Ice Bucket Challenge, wie heeft de video’s niet gezien? De actie die is opgezet om meer geld op te halen voor Stichting ALS heeft de stichting goed op de kaart gezet, de video’s waren er in overvloed. Dit is het punt wanneer je een video viral gaat noemen, als iedereen het heeft gezien en het er over heeft.

Social media speelt hierin tegenwoordig een grote rol. Virale marketing is eigenlijk de overkoepelende term voor marketing campagnes, en daarmee ook video’s die viral gaan.

Een goed recent voorbeeld van virale marketing is de release van het nieuwe U2 album. Onder het motto van “Waarom zouden we wachten tot mensen het album kopen, terwijl we het ook naar de mensen toe kunnen brengen?” hebben zij hun nieuwe album ‘Songs of Innocence’ op alle iPhones wereldwijd laten plaatsen. Aan de ene kant slim bedacht, maar aan de andere kant zijn er ook een hoop mensen die niet op dit album zitten te wachten. Dit samen met het feit dat het album lastig te verwijderen is, zou kunnen resulteren in negatieve publiciteit. Het gratis in iTunes aanbieden van het album was misschien een slimmere zet geweest.

Om terug te komen naar het hoofdonderwerp: Wat is nou precies een viral video en hoe ontstaan ze?

Read more “‘Heb je die video al gezien?’”

social media

De sociale ladder

Waar je je een aantal jaar geleden nog op glad ijs begaf als je een marketingcampagne uit wilde voeren via social media, is het tegenwoordig booming business. Social media gaat een steeds grotere rol spelen in ons leven, en bedrijven spelen daar flink op in. Als beginnend, klein bedrijfje kun je haast niet achter blijven en moet je wel met de stroom mee, maar wanneer pak je het goed aan? Wanneer zet je een goede social media campagne neer waar je doelgroep ook daadwerkelijk oog voor heeft?

Read more “De sociale ladder”

social media

Voor je het weet ruil je je kind in…

Zijn we nog wel veilig in Nederland als we onszelf op het internet begeven? Dit vraag ik me wel eens af met betrekking tot mijn privacy op het internet. Tegenwoordig vinden jongeren het heel vanzelfsprekend dat alles wordt gedeeld via sociale netwerken. Dit gaat van schijnbaar heel onschuldige dingen zoals van welke films je houdt en welke boeken je gelezen hebt tot hele persoonlijke gegevens en gevoelige informatie zoals je gevoelens, relatiestatus en wanneer je op vakantie gaat of bent geweest.

Maar wat gebeurt er eigenlijk met deze gegevens? Wie kan deze gegevens allemaal inzien en bovendien worden deze gegevens wel veilig opgeslagen en zijn ze goed beveiligd?

Read more “Voor je het weet ruil je je kind in voor gratis WIFI!”

big data

Nieuw medicijn: Big data in de gezondheidszorg

Geschreven door: Jeanette & Maura in het kader van AOS (schoolopdracht).

De opkomst van big data* biedt anno 2014 veel nieuwe mogelijkheden. In Amerika hebben ze big data recent gebruikt (in het jaar 2012) om misdrijven te voorkomen door politieagenten op basis van data-analyse slimmer in te zetten. Aan de hand van patronen van eerdere arrestaties en beruchte evenementen werd het mogelijk om deze ‘hot spots’ te identificeren.

Nu is er echter een opkomende discussie ontstaan, kan big data ook worden gebruikt in de gezondheidzorg? Sommige specialisten beweren dat big data zorgt voor het perfecte medicijn, een gepersonaliseerd medicijn dat aansluit bij het individu en zijn/haar gezondheidsklachten. Maar wat als, bijvoorbeeld, de behandelingswijze volgens die big data botst met het plan van de medisch specialist?

Read more “Nieuw medicijn: Big data in de gezondheidszorg”